Tandlægerne Frederiks Allé 58 i Århus
Tandlægeskræk – få gode råd her

Der er forskellige grader for tandlægeskræk, fra lidt nervøsitet til fobisk angst. Uanset hvad, står vi klar til at hjælpe dig og sørge for at du får en god oplevelse. Vores klinik ligger i Århus C på Frederiks Allé 58. Hvis du fortæller os om din tandlægeskræk kan vi tage hånd om den og lave nøjagtige aftaler om behandling og behandlingstempo. Herunder kan du læse gode råd til dig med tandlægeskræk.

Gode råd til tandlægeskræk
Hvis man skulle prøve på egen hånd at tackle sin angst for tandbehandling kan man bruge følgende råd fra Forsknings- og BehandlingsCenter for tandlægeskræk i Århus.

Erkend din angst
Husk, at du er en af de mange, der er bange - og det er ikke flovt at være bange. Fortæl tandlægen når du har tandlægeskræk.

Stil krav til tandlægen
Lav præcise aftaler om behandlingen så I har de samme forventninger. Bed ham eller hende holde pauser, hvis du har brug for det. Du har ret til at være med til at bestemme behandlingstempoet.

Vær udhvilet
Det er vigtigt at møde veludhvilet op til behandling. Vælg den bedste behandlingstid for dig, hvor du er udhvilet eller hvor tandlægen har mindst travlt.

Forbered dig
Forbered dig ved at indøve en eller anden form for afslapningsøvelse. Har du lært afspændingsøvelser (yoga, fødselsforberedelser), kan du også anvende disse teknikker i tandlægestolen, for eksempel et musikbånd specielt til afslapning ved tandlægeskræk også under behandling efter aftale med tandlægen. Mange tandlæger har walkmans og et udvalg af bånd. Ellers brug eget musikbånd.

Sig fra
Sig fra, når det gør ondt. Husk, at du er den eneste der ved, hvornår det gør ondt.

Tryghed
Bed om lokal bedøvelse eller lattergas, når du har brug for det. Det er i orden at bede tandlægen om et håndspejl, hvis du gerne vil følge med i, hvad tandlægen laver. Tag endelig en ven/veninde med til tandbehandling, hvis det gør dig mere tryg.

Tal om din tandlægeskræk
Tal med tandlægen om dine problemer. Forvent, at han eller hun forstår dig, Hvis ikke tandlægen vil eller kan forstå dine problemer, har du ret til at skifte tandlæge.

Tillid
For at opbygge gode vaner og for at markere din vilje til at vedligeholde et tillidsforhold, så gå hyppigt til tandlæge, helst hver 3. eller 4. måned. Overhold de aftalte tidspunkter og meld kun afbud og så i god tid, hvis det bliver absolut nødvendigt. Man behøver ikke at få lavet meget, det kunne eksempelvis være en samtale og en lille undersøgelse eller tandrensning.

Hvad er tandlægeskræk?
30 % af alle danskere lider af tandlægeskræk eller er nervøse for at gå til tandlægen. Tandlægeskræk spænder bredt, lige fra lidt nervøsitet til fobisk angst. Tandlægeskræk er angst for at gå til tandlæge. Ofte skyldes angsten undersøgelser, instrumenter, uvished eller selve behandlingen. Folk, som lider af alvorlig tandlægeskræk, udebliver ofte fra tandlægen eller udsætter sit besøg igen og igen.

Vi har erfaring med kunder, som har tandlægeskræk og hjælper gerne dig med tandlægeskræk. 

Kontakt os omkring din tandlægeskræk
Skriv til os hvis du vil høre mere om tandlægeskræk. Du kan også bestille tid hos os her eller ved at ringe på telefon 86 12 90 20.